Nyheter

Hippson - Artiklar

Fjärdeplats för Evelina Toveks lag i penningsstinna ”Prague playoffs”

Söndag eftermiddag stundade final i Global Champions Leagues nya, penningstinna superfinal i Prag. Där slutade Evelina Toveks lag Scandinavian Vikings på en fjärdeplats.

Tjänst som analyserar hästens gång prisas

Med hästarnas välbefinnande i fokus har Vectorize Move tagits fram. Detta för att upptäcka potentiella skador hos hästar i ett tidigt skede. Tjänsten har hamnat på Venture Cups "topp 20"-lista, förhoppningen är att den ska finnas på marknaden under 2019.

Henrik von Eckermann sexa i 1,50-hoppning

Tävlingarna i Prag pågår för fullt. Under lördagseftermiddagen reds en 1,50-hoppning – där Henrik von Eckermann var dubbelt felfri.Ridsport

Evelina Toveks lag fyra i Prag

Det blev en fjärdeplats för Scandinavian Knights, laget där Evelina Tovek ingår, i superfinalen av Global Champions League på söndagseftermiddagen.

Svenska reiningframgångar i USA

Felix Larsson, 20 år och young rider, hemmahörande i stall Skäggetorp i Taxinge strax söder om Stockholm gjorde nyligen en fantastisk bedrift på en av världens största tävlingar i sportens hemland USA – NRHA Reining Futurity (tävling för unga hästar).

Ridsporten engagerar sig i Musikhjälpen

Årets Musikhjälpen har temat "Alla har rätt att funka olika", och traditionsenligt bidrar ridsporten med flera initiativ för att samla in pengar.
Bukefalos - Senaste blogginläggen